ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ. Στουρνάρας στο Μαξίμου για τα κόκκινα δάνεια

Ο Γ. Στουρνάρας στο Μαξίμου για τα κόκκινα δάνεια
Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε χθες το βράδυ ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο συνδέεται με την ανησυχία του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα των κόκκινων δανείων, που λιμνάζουν κάπου ανάμεσα στις δυσκολίες της αξιολόγησης και στην επιμονή της κυβέρνησης να μην πωληθούν σε funds.

Οι θεσμοί επιστρέφουν αύριο στην Αθήνα και από τη Δευτέρα θα ξανασυναντήσουν τους υπουργούς της κυβέρνησης που μετέχουν στη διαπραγμάτευση. Εξού και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες για σύσκεψη στο Μαξίμου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλους από το οικονομικό επιτελείο.

Εγινε καταγραφή της κατάστασης και προεργασία για την υποδοχή των θεσμών. Το Μαξίμου πιστεύει πως με βάση την πρόοδο που είχε σημειωθεί θα μπορούσε πολύ σύντομα να κλείσει η διαπραγμάτευση για Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Σε αυτή την περίπτωση, τα δύο νομοθετήματα μπορούν να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή για να ψηφιστούν και εκ παραλλήλου να συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τα εκκρεμή ζητήματα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση πριν από το Πάσχα.

Η κυβέρνηση θέλει και τα κόκκινα δάνεια να πάρουν τον δρόμο τους άμεσα – παρά τις δυσκολίες – χωρίς να αποκοπούν από αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ