ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγμάτευση: Πλαίσιο συμφωνίας επιδιώκει η κυβέρνηση

Διαπραγμάτευση: Πλαίσιο συμφωνίας επιδιώκει η κυβέρνηση
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κατάρτιση ενός πλαισίου συμφωνίας που θα δείξει που συγκλίνουν, αλλά και που αποκλίνουν κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών στο Hilton.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να υπάρξει στη σημερινή συνάντηση ένα πλαίσιο συμφωνίας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιο είναι αυτό το πλαίσιο και τι περιλαμβάνει.

Πηγή κοντά στην διαπραγμάτευση ανέφερε ότι ουσιαστικά αυτό που επιδιώκεται στην εν εξελίξει συνάντηση είναι συμφωνία στα ζητήματα στα οποία οι δύο πλευρές, δανειστές και κυβέρνηση, θεωρούν ότι βρίσκονται κοντά.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας ακόμη στόχος είναι να προσδιοριστούν οι εκκρεμότητες, οι οποίες θα πρέπει να κλείσουν αμέσως μετά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στο διάστημα 15-17 Απριλίου.

Το προσχέδιο του πλαισίου συμφωνίας θα καταρτιστεί το αργότερο έως αύριο το μεσημέρι προκειμένου εν συνεχεία να παρουσιαστεί στο Euro Working Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον μόνον την Πέμπτη 14 Απριλίου έως το Σάββατο 16 Απριλίου και εν συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συντονίσει το νομοθετικό έργο και την προετοιμασία πριν το κρίσιμο Eurogroup της 22ας Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ