ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Σόιμπλε, Λιου, Ντράγκι και Λαγκάρντ

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Σόιμπλε, Λιου, Ντράγκι και Λαγκάρντ

Πλούσιο θα είναι το σημερινό πρόγραμμα συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Αρχικά θα έχουν συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (8.30 ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου στις 9.55 ώρα Ελλάδος.

Στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος ή 5 ώρα τοπική Ουάσιγκτον οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα συναντηθούν με τον Μάριο Ντράγκι. Ακολούθως στις 7 ώρα το απόγευμα τοπική ώρα ή 2 τα ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδος ο κ. Τσακαλώτος θα έχει συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Αύριο Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ στις 8,30 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ Κάθριν Νοβέλι.

Ήδη σήμερα οι δυο υπουργοί συναντήθηκαν με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο κ. Σαπέν διαβεβαίωσε την ελληνική πλευρά ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα», τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι αν δεν υπάρξει λύση μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας αλλά και σε βάρος των δανειστών.

Όσον αφορά το χρέος ο κ. Σαπέν επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ