ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρά στην κατάθεση του ασφαλιστικού στην Βουλή η κυβέρνηση

Προχωρά στην κατάθεση του ασφαλιστικού στην Βουλή η κυβέρνηση
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς που ολοκληρώθηκε σήμερα στις 3 το πρωί δεν υπήρξαν συγκλίσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση οι δανειστές δεν δέχονται την ελληνική πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά 1% και ζητούν μικρότερη αύξησή τους και μεγαλύτερη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

«Οι δανειστές δέχονται μία αύξηση των εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης, αλλά όχι τέτοια που να επιτρέψει να μην υπάρχουν μειώσεις πέρα από εκείνες που προτείνουμε», δήλωσε ο υπουργός.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται μεγαλύτερη μείωση των επικουρικών συντάξεων και η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τις θέσεις της στο Eurogroup της Παρασκευής όπου θα αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα, πολιτικής φύσεως.

«Πηγαίνουμε με τις δικές μας θέσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup με σκοπό να αναζητήσουμε κάποια λύση», σημείωσε και προσέθεσε πως η επιλογή των μέσων για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος είναι θέμα της ελληνικής πλευράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ