Σαπέν: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας
«Στόχος είναι να φθάσουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Η Γαλλία είχε πάντα συνδετικό ρόλο μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι σήμερα να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία», πρώτ’ απ’ όλα για την Ελλάδα που έχει ανάγκη να «αναπνεύσει» και που έχει κάνει «μεγάλες προσπάθειες», ενώ αναφέρθηκε και στο «δύσκολο» πακέτο που ψήφισε το Σαββατοκύριακο η ελληνική Βουλή.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Σαπέν σημείωσε πως η Γαλλία υποστήριζε πάντα ένα όσο πιο «λεπτομερές» σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους.
Ερωτηθείς εάν το Eurogroup θα ανάψει σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση, απάντησε πως αυτός είναι ο στόχος.
Ποια ομάδα έχει πλεονέκτημα στα πέναλτι; Νέα επιστημονική μελέτη δίνει την απάντηση
10:10
Περισσότερο καλοκαίρι με τη SEAJETS στη Νάξο, την Πάρο, τη Μύκονο και τη Σύρο
10:00
Καταγγελία για βιασμό 18χρονης τουρίστριας στα Μάλια Κρήτης – Χειροπέδες σε 50χρονο
09:58
Καιρός: «Επιμένει» μέχρι την Πέμπτη η ζέστη - Μπουρίνια, 38άρια και μελτέμια τα επόμενα 24ωρα
09:47