Σαπέν: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας
«Στόχος είναι να φθάσουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Η Γαλλία είχε πάντα συνδετικό ρόλο μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι σήμερα να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία», πρώτ’ απ’ όλα για την Ελλάδα που έχει ανάγκη να «αναπνεύσει» και που έχει κάνει «μεγάλες προσπάθειες», ενώ αναφέρθηκε και στο «δύσκολο» πακέτο που ψήφισε το Σαββατοκύριακο η ελληνική Βουλή.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Σαπέν σημείωσε πως η Γαλλία υποστήριζε πάντα ένα όσο πιο «λεπτομερές» σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους.
Ερωτηθείς εάν το Eurogroup θα ανάψει σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση, απάντησε πως αυτός είναι ο στόχος.
Ενοίκια: «Τέλος» οι πληρωμές με μετρητά - Τι ισχύει για τους παραβάτες
04:00
Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα myAGRO
03:00
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε ξεκινά η καταβολή τους - Οι ημερομηνίες των πληρωμών
02:00
Τουρισμός για Όλους 2026-27: Αιτήσεις ανεξάρτητα από το ΑΦΜ έως τις 21/8
01:00