Σαπέν: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας
«Στόχος είναι να φθάσουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Η Γαλλία είχε πάντα συνδετικό ρόλο μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι σήμερα να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία», πρώτ’ απ’ όλα για την Ελλάδα που έχει ανάγκη να «αναπνεύσει» και που έχει κάνει «μεγάλες προσπάθειες», ενώ αναφέρθηκε και στο «δύσκολο» πακέτο που ψήφισε το Σαββατοκύριακο η ελληνική Βουλή.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Σαπέν σημείωσε πως η Γαλλία υποστήριζε πάντα ένα όσο πιο «λεπτομερές» σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους.
Ερωτηθείς εάν το Eurogroup θα ανάψει σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση, απάντησε πως αυτός είναι ο στόχος.
Παράταση έως 15 Μαΐου για τις δηλώσεις με έκπτωση φόρου 4%
04:00
Έως τις 30 Απριλίου παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
03:00
Μέτρα στήριξης για τον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας - Πότε θα ανακοινωθούν
02:00
Αλλαγές στα ταξιδιωτικά πακέτα εντός ΕΕ - Πότε θα εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες
01:00