Στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ επιμένουν οι θεσμοί
Μπορεί προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να αναφέρθηκε στην ακύρωση των νόμων για το σπάσιμο και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπως προκύπτουν από τις ρυθμίσεις για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ωστόσο το θέμα παραμένει στο προσκήνιο.
Οι θεσμοί ζητούν επακριβώς από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό της σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά εκείνο για τον ΑΔΜΗΕ. Επί της ουσίας ζητούν η κυβέρνηση να δεσμευτεί για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ για το ενδεχόμενο αποτυχίας του σχεδιασμού της.
Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα διατράνωνε πως με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ, αλλά και ότι η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί πλήρως για τον ΑΔΜΗΕ.
Θέση της ΓΕΝΟΠ είναι ότι ο διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ θα είναι καταστροφικός για τον όμιλο ΔΕΗ, ενώ αντιτίθεται στην περίληψη μέρους της ΔΕΗ (17%) στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Μετεγγραφές φοιτητών: Σε εξέλιξη η υποβολή των ενστάσεων - Τι πρέπει να γνωρίζετε
02:00
Προσλήψεις: Aπό 1η Νοεμβρίου υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες
01:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
00:30
Βίντεο Τραμπ για τις ενδιάμεσες εκλογές: «Με Δημοκρατικούς ύφεση, με Ρεπουμπλικάνους 5.000 δολ.»
23:59