Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους.
Η απόφαση να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν κάτι που περίμεναν και οι 65 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.
Συγκεκριμένα το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την αγορά ομολόγων του επιχειρηματικού τομέα στις 8 Ιουνίου.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
ΧΡΗΜΑ
ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα ανέργων 18-29 ετών - Ποιοι είναι δικαιούχοι
00:30
ΧΡΗΜΑ
Έληξε η προθεσμία για το Δώρο Χριστουγέννων - Τι ισχύει εάν δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους
23:58
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
23:50
ΚΟΣΜΟΣ
Γάζα: Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι - Τουλάχιστον έξι νεκροί
23:40
ΕΛΛΑΔΑ