ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση Κομισιόν για το σκάνδαλο στο ΤΑΙΠΕΔ

Παρέμβαση Κομισιόν για το σκάνδαλο στο ΤΑΙΠΕΔ
Μαργαρίτης Σχοινάς (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Παρέμβαση στο σκάνδαλο στο ΤΑΙΠΕΔ και την υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Άποψη της Κομισιόν είναι ότι οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να απολαμβάνουν κάποιες «εξασφαλίσεις».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχουν κληθεί να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επεσήμανε: «Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη». Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σχοινάς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.

Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε νωρίτερα, πως στους κόλπους των Βρυξελλών υπάρχουν ανησυχίες ότι εφόσον δεν διευθετηθεί το ζήτημα, κανένα στέλεχος των ευρωπαϊκών οργάνων δεν θα επιθυμεί να αποσταλεί στην Ελλάδα και έτσι θα υπονομευθεί η επιτυχία τoυ νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Γι’ αυτό, το Eurogroup ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε αντίστοιχες διώξεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ