ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναρκωτικά αξίας 11,7 εκατ. ευρώ κατέσχεσε το ΣΔΟΕ

Ναρκωτικά αξίας 11,7 εκατ. ευρώ κατέσχεσε το ΣΔΟΕ

Στην κατάσχεση 26.084.000 οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (D.E.A).

Η DEA ενημέρωσε τη Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ σχετικά με εταιρεία που αναζητούσε διόδους ώστε να μεταφέρει ναρκωτικά στο ISIS με σκοπό να τα μεταπωλήσει.

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου πραγματοποίησαν χθες αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κοντέινερ της εν λόγω εταιρείας που έφτασαν στο Πειραιά με προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης και εντόπισαν τα οπιούχα χάπια που προορίζονταν για τους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη. Τα ναρκωτικά βρισκόντουσαν ανάμεσα σε 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην ελληνική επικράτεια. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 11,7 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ