ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρεί το σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxis

Προχωρεί το σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxis

Στα νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση αναμένεται να υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος Taxis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» με όπλο το «πλαστικό» χρήμα, τα κίνητρα για αποδείξεις αλλά και την υποχρέωση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ταμειακή και όχι χειρόγραφες αποδείξεις, το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα ώστε να μη χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή ο δημοσιονομικός «κόφτης».

Για να πετύχει όμως το σχέδιο αυτό, θα πρέπει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιεί ταμειακές μηχανές, οι οποίες μάλιστα να είναι συνδεδεμένες online με το υπουργείο Οικονομικών. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων.

Μάλιστα για επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητα όχι στο γραφείο τους αλλά στα σημεία όπου βρίσκεται ο πελάτης τους (π.χ. σε κατοικίες), ενδεχομένως να υπάρξει και ένα σύστημα στην ταμειακή μηχανή που να καταγράφει με την αρωγή της τεχνολογίας τις κινήσεις των εν λόγω επαγγελματιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ