ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Πρόοδος προς την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτούμενων

ΕΕ: Πρόοδος προς την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτούμενων

Κοντά στην υλοποίηση των τελευταίων προαπαιτούμενων βρίσκεται η Ελλάδα κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Συνεχίζεται η πρόοδος προς την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείσα αν έχουν εκπληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση και αρκέστηκε λέγοντας ότι η πρόοδος συνεχίζεται.

Όσον αφορά στην απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι θα ληφθεί όταν το EuroWorking Group εξακριβώσει ότι οι εκκρεμούσες προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασιλη είχε δηλώσει πως τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών.

Για τα δυο τελευταία προαπαιτούμενα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα υπογράφει μνημόνιο κατανόησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού ανάμεσα στο Ελληνικό δημόσιο και την κοινοπραξία Lamda Developnet . Διευκρίνισε ωστόσο ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας είναι στις 16 Νοέμβριου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχουν ήδη προωθηθεί οι σχετικές ρυθμίσεις.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε επίσης ότι το δεύτερο θέμα που είναι σε εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι και εκείνο των αλλαγών στην Υπηρεσία Πολικής Αεροπορίας και η σχετική ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ