ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερες κατά 25% οι εισπράξεις της εφορίας από ληξιπρόθεσμα χρέη

Μεγαλύτερες κατά 25% οι εισπράξεις της εφορίας από ληξιπρόθεσμα χρέη

Η απειλή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων πως όσοι δεν ρυθμίζουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών φαίνεται πως έχει πιάσει τόπο.

Είναι ενδεικτικό πως στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2016 οι εισπράξεις της φορολογικής διοίκησης έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, δηλαδή φοροοφειλών που γεννήθηκαν μέσα στο τρέχον έτος ήταν αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2016 οι εισπράξεις έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν σε 568 εκατ. ευρώ, όταν στο ίδιο διάστημα του 2015 είχαν ανέλθει σε 424 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί πως τόσο στο πρώτο τετράμηνο του 2016 όσο και στο πρώτο τετράμηνο του 2015 το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που προστέθηκε στα βιβλία ήταν στα 4,3 δισ. ευρώ περίπου.

Αυτό δείχνει πως η απειλή για ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από το Δημόσιο έχει πιάσει τόπο, όπως και η παρότρυνση της ηγεσίας της ΓΓΔΕ προς τους φορολογουμένους να προχωρούν σε ρύθμιση των χρεών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ