ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η μετάβαση της ΓΓΔΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων

Ξεκίνησε η μετάβαση της ΓΓΔΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη σύσταση 12μελούς επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της μετάβασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση η επιτροπή θα συντονίζει τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την έγκαιρη έκδοση των εφαρμοστικών πράξεων που απαιτούνται για τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ακόμη, θα παρακολουθεί την υλοποίηση των μεταβατικών διατάξεων που έχουν εφαρμογή και στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και θα συντονίζει τις επιτροπές και ομάδες εργασίας ή έργου που έχουν συσταθεί και λειτουργούν ήδη ή θα συσταθούν στην ΓΓΔΕ.

Η επιτροπή επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την υλοποίηση όλων των σχεδιαζόμενων οργανωτικών μεταβολών των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, καθώς και την προετοιμασία του οργανισμού της Αρχής, προκειμένου να τεθούν υπόψη του Συμβουλίου Διοίκησης αυτής αμέσως μόλις διορισθεί.

Μεταξύ άλλων η επιτροπή θα θέτει τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των απαιτούμενων δράσεων και ενεργειών για την λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και θα παρακολουθεί την τήρηση τους. Επίσης, θα μεριμνά για τη διάχυση των επερχόμενων μεταβολών στο σύνολο των στελεχών της ΓΓΔΕ και για την κινητοποίησή τους για την επιτυχή μετάβαση αυτής στην Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ