ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup με ΔΝΤ, Λαγκάρντ, αλλά χωρίς Ελλάδα

Eurogroup με ΔΝΤ, Λαγκάρντ, αλλά χωρίς Ελλάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεδομένου ότι το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα δοθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και όχι από το Eurogroup η ατζέντα της Ευρωομάδας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η ατζέντα του Eurogroup περιλαμβάνει συζήτηση για την εξέλιξη του πληθωρισμού και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, καθώς και θεματική συζήτηση για τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων στη ζώνη του ευρώ.

Στο Eurogroup θα παραστεί η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ η οποία θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την έκθεση του ΔΝΤ για την τρέχουσα κατάσταση, τις προοπτικές και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κριστίν Λαγκάρντ δεν μετείχε στο κρίσιμο Eurogroupτης 24ης Μαίου, όπου το ΔΝΤ εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα Πόλ Τοσμεν.

Τέλος, στην ετήσια συνάντηση του Συμβούλιου των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που όπως προαναφέρθηκε θα λάβει χώρα στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο εκτός από την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα εξετασθούν οι πολιτικές και οι δραστηριότητες του ESM και ο οικονομικός του προγραμματισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ