ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «μανταλάκια» όσοι έχουν χρέη στην εφορία

Στα «μανταλάκια» όσοι έχουν χρέη στην εφορία
Εφορία-Ουρές φορολογούμενων για να τακτοποιήσουν φορολογικές υποθέσεις (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την αποστολή mail σε όσους έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αποδέκτες του μηνύματος είναι όσοι είχαν αρρύθμιστες οφειλές μέχρι την 30η Μαΐου 2016. Συνολικά εκτιμάται ότι το μήνυμα θα σταλεί σε περίπου 20.000 οφειλέτες με χρέη συνολικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ ανά ΑΦΜ.

Όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό μήνυμα της η ΓΓΔΕ δίνει μία τελευταία ευκαιρία στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Στην αντίθετη περίπτωση τα αναλυτικά τους στοιχεία θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο μέσω του συστήματος Taxisnet.

Οι οφειλέτες αυτοί θα έχουν περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ προκειμένου να ζητήσουν τη ρύθμιση του χρέους τους, είτε να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση των χρεών τους.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, η ΓΓΔΕ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Taxisnet ολόκληρο τον κατάλογο με τους ΑΦΜ, τα ονοματεπώνυμα, τις οφειλές αλλά και τις προσαυξήσεις.

Σημειώνεται πως η αναθεώρηση της λίστας των οφειλετών του Δημοσίου και η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων δεν καταβάλουν ή δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ