Fed: Σοβαρές οι επιπτώσεις του Βrexit
Μια ψηφοφορία των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να έχει «σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις», εκτίμησε σήμερα η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου.
Η Τζάνετ Γέλεν επισήμανε ακόμη ότι μια επίσης «σημαντική αβεβαιότητα» πλανάται πάνω από τις οικονομικές προοπτικές και η παγκόσμια οικονομία παραμένει «ευάλωτη».
Η επικεφαλής της Fed τάχθηκε υπέρ μιας «συνετής προσέγγισης» προτού προχωρήσει στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
«Το να υιοθετήσουμε μια συνετή προσέγγιση στην αύξηση των επιτοκίων θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε μια νομισματική υποστήριξη με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αξιολογήσουμε εάν αυτή η ανάπτυξη θα επιτευχθεί σε μέτριο ρυθμό», τόνισε η Γέλεν σε μια σύντομη τοποθέτηση πριν από την κατάθεσή της, κάθε δύο χρόνια, κατά την οποία θα υποβληθεί σε ερωτήσεις από τα στελέχη της επιτροπής τραπεζών της αμερικανικής Γερουσίας.
Σαν πίνακας ζωγραφικής: Δορυφορική εικόνα καταγράφει ένα «μωσαϊκό» θαλάσσιου πάγου στη Γροιλανδία
16:23
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μηλάκι Ευβοίας
16:15
«Παρατηρήσαμε σύνδεση από νέα συσκευή»: Προειδοποίηση για το μήνυμα στο X που χρησιμοποιούν χάκερ
16:12
Κουβέιτ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο αφαλάτωσης έπειτα από ιρανική επίθεση
16:07