ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωρινή λύση για τον CEO της Πειραιώς

Προσωρινή λύση για τον CEO της Πειραιώς

Σε προσωρινή λύση οδηγήθηκε η ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την εμπλοκή της τελευταίας στιγμής που προέκυψε με την τοποθέτηση του Κύπριου τραπεζίτη Χρήστου Παπαδόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε σήμερα τον Γιώργο Πουλόπουλο ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

Στον κ. Πουλόπουλο ανατέθηκε και η άσκηση των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO.

Ο κ. Πουλόπουλος εργάζεται ως στέλεχος στην Τράπεζα 17 χρόνια και είναι ο CFO της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία 6 χρόνια.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. παραιτήθηκε από τη θέση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου ο Σταύρος Λεκκάκος, ο οποίος παραμένει μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας.

Σημειώνεται πως ο Κύπριος τραπεζίτης Χρήστος Παπαδόπουλος προοριζόταν για CEO της τράπεζας και διάδοχος του κ. Λεκκάκου, ωστόσο ετέθη τελευταία στιγμή ζήτημα καταλληλότητας από τον SSM, λόγω μιας υπόθεσης στην οποία είχε εμπλακεί στο παρελθόν ως στέλεχος της Standard Chartered Bank.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ