ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πείραξε την ταμειακή, αλλά πιάστηκε στα πράσα

Πείραξε την ταμειακή, αλλά πιάστηκε στα πράσα

Επιτήδειος ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου στην Κέρκυρα που είχε «πειράξει» την ταμειακή του μηχανή και έκλεβε συστηματικά το Δημόσιο μη κόβοντας αποδείξεις έπεσε στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ο εν λόγω επιτηδευματίας είχε στήσει απάτη «hi-tech» , καθώς με ειδικό λογισμικό παρενέβαινε στο σύστημα της ταμειακής μηχανής με αποτέλεσμα κάποιες αποδείξεις να κόβονται κανονικά και κάποιες αποδείξεις χωρίς την ένδειξη της ταμειακής μηχανής (κωδικός Ζ).

Σε έλεγχο που έκανε η ΓΓΔΕ στην επιχείρηση εντόπισε το παράνομο μηχανισμό και διαπίστωσε πως με τον τρόπο αυτό δεν κοπήκαν εκείνη την ημέρα περίπου 100 αποδείξεις.

Αυτομάτως οι εφοριακοί έβαλαν 48ωρο λουκέτο στην επιχείρηση και βεβαίωσαν 5.000 ευρώ πρόστιμο για παράκαμψη της διαδικασίας της ταμειακής μηχανής, πρόστιμο 2.500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων και 250 ευρώ πρόστιμο για την μη απόδοση ΦΠΑ. Δεδομένου ότι η μη απόδοση ΦΠΑ αφορούσε σε 100 αποδείξεις το ισχνό αυτό πρόστιμο δείχνει πως η νομοθεσία θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Μετά την παρέλευση του 48ωρου και το άνοιγμα της επιχείρησης ο επιτήδειος θα υποστεί από την ΓΓΔΕ εξονυχιστικό έλεγχο.

Video που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΓΔΕ αποκαλύπτει την απάτη και δείχνει τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές όταν λαμβάνουν απόδειξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ