ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν βλέπει καθυστέρηση στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ το ΥΠΟΙΚ

Δεν βλέπει καθυστέρηση στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ το ΥΠΟΙΚ

Καμία καθυστέρηση δεν θα υπάρξει στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Αν υπάρξει, πρόσθεσαν, θα είναι τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.

Το δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, πριν από τη συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ότι «εάν υπάρξει μια καθυστέρηση (στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ), θα είναι για ημέρες όχι για εβδομάδες», προσθέτοντας: «Ο λόγος της συνάντησης (με τον Μοσκοβισί) είναι εν μέρει για να συζητηθεί η διαδικασία, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, με την αρμόδια Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές.

Συζητήθηκε εκτενώς η ομαλή ολοκλήρωση των έργων που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της περιόδου 2007-13, καθώς και η επιτυχής ενεργοποίηση των προγραμμάτων της περιόδου 2014-20. Σημειώθηκε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ενεργοποιηθεί σχεδόν τα μισά από τα εγκεκριμένα προγράμματα για το σύνολο της περιόδου 2014-20. Αντικείμενο της συνάντησης του Υπουργού και του Υφυπουργού με την Επίτροπο αποτέλεσε, επίσης, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των επιπλέον πόρων που θα λάβει η Ελλάδα μέσω της «ρήτρας αναθεώρησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ