ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Μαύρη πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ

Eurostat:  Μαύρη πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρώτη είναι η Ελλάδα στην ανεργία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ποσοστό ανεργίας 23,5%, , σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Όπως προκύπτει βάσει των μετρήσεων, που συμπεριλαμβάνουν τα δεδομένα έως και τον μήνα Ιούλιο, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανεργίας διαμορφώνεται στο 8,6%.

Στη δεύτερη θέση, πίσω από την Ελλάδα, βρίσκεται η Ισπανία με ποσοστό ανέργων 19,6% ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 28 χώρες της ΕΕ, οι 14 χώρες έχουν ποσοστό ανεργίας κάτω από 10%.

Στον αντίποδα, η Μάλτα είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας - μόλις 3,9% - και ακολουθούν η Γερμανία και η Τσεχία με ποσοστό ανέργων 4,2%.

Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (Ιούλιος 2015), το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται μειωμένο σε 24 χώρες-μέλη της ΕΕ, στη Δανία παρέμεινε αμετάβλητο, ενώ μόνο σε τρεις χώρες παρουσίασε αύξηση.

Στην ανεργία των νέων η Ελλάδα καταγράφει ποσοστό 50,3% (στοιχεία Μαΐου 2016), ακολουθεί η Ισπανία με 43,9 %, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ βρίσκεται στο 18,8 %. Το χαμηλότερο ποσοστό έχει η Μάλτα με 7,1%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, τον Ιούλιο του 2016 συνολικά 21,063 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ ήταν άνεργοι - με τα 16,3 εκατομμύρια από αυτούς, να διαμένουν σε χώρες της Ευρωζώνης.

Σε σχέση με τον Ιούνιο ο αριθμός των ανέργων στην μεν ΕΕ φέρεται να μειώθηκε κατά 29.000, στη δε Ευρωζώνη μειώθηκε κατά 43.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ