ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Γερμανία «κρατά καθυστερήσεις» για το ελληνικό χρέος

Η Γερμανία «κρατά καθυστερήσεις» για το ελληνικό χρέος
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Απροθυμία της Γερμανίας για εξειδίκευση των μέτρων για το ελληνικό χρέος διαπιστώνει το Μέγαρο Μαξίμου και αναζητεί τρόπους υπέρβασης αυτού του προβλήματος, προτάσσοντας τις αποφάσεις του Eurogroup της 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα «Νέα» η ανάγνωση που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι δύσκολα η Καγκελάριος Μέρκελ θα σπρώξει το θέμα της διευθέτησης του χρέους παραμονές των γερμανικών εκλογών.

Επομένως ευελπιστεί, αφενός, στην πιθανότητα η ΕΕ να αναγκαστεί να δώσει «κάτι» στο ΔΝΤ για το χρέος προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή του και, αφετέρου, στην παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα υπέρ της επίλυσης του προβλήματος.

Συγχρόνως ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι ρόλο στις εξελίξεις μπορεί να παίξει και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση όταν συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα του είπε πως η δική του θεώρηση για το χρέος είναι ότι πρέπει να επιλυθεί και να μην καθυστερήσει η διευθέτησή του εξαιτίας των εκλογών στη χώρα του.

Πάντως, την προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον Πιερ Μοσκοβισί, όταν η συζήτηση έφθασε στο θέμα του χρέους οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν να συμφώνησαν πως τα εξειδικευμένα μέτρα για την ελάφρυνσή του θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν έως τα τέλη της χρονιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ