ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον «αέρα» το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στον «αέρα» το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ΑΠΕ -ΜΠΕ

Η πανελλαδική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα εξετασθεί σε συνάντηση που θα έχει σήμερα στις 10.30 το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά ο σχεδιασμός για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προχωράει κανονικά και ήδη αυτό εφαρμόζεται σε 30 Δήμους μέσω των οποίων παρέχεται το επίδομα σε περίπου 60.000 ανθρώπους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους Δήμους της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2017, η κυβέρνηση έχει ήδη εγγράψει στο σχεδιασμό για τον προϋπολογισμό 2017 περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι θεσμοί μετρούν αυτά τα χρήματα ως δαπάνες που προϋπολογισμού 2017 και ζητούν να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα που θα «εξουδετερώνουν δημοσιονομικά» το άνοιγμα των 900 εκατ. ευρώ.

Η κ. Φωτίου αναμένεται να ενημερώσει του θεσμούς και για το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου φορέα χορήγησης των επιδομάτων. Στη βάση αυτή ήδη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατοχυρώνει όλα τα επιδόματα σε ενιαία πληροφοριακή πλατφόρμα.

«Δεν περικόπτουμε προνοιακά επιδόματα, αντίθετα εξορθολογίζουμε όλο το σύστημα», ανέφερε χθες σε δηλώσεις της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά την ομιλία της σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ