ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Τράπεζα της Ελλάδος πάγωσε τις δανειοδοτήσεις της Attica Bank

Η Τράπεζα της Ελλάδος πάγωσε τις δανειοδοτήσεις της Attica Bank

Σφίγγει τα λουριά στην Attica Bank και στον βασικό της μέτοχο το ΤΣΜΕΔΕ η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε το «πάγωμα» των νέων δανειοδοτήσεων της Attica, αλλά και την μη αποδοχή της προτεινόμενης απο το Ταμείο των Μηχανικών Διοίκησης.

Στη βάση αυτή οι προτεινόμενοι για την θέση του προέδρου της Attica Bank Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Παναγιώτης Ρουμελιώτης, για την θέση του αντιπροέδρου Κωνσταντίνος Μακέδος (ΤΣΜΕΔΕ) αλλά και η Άννα Πουσκούρη, -υφιστάμενη πρόεδρος που προτείνονταν για απλό μέλος- κόπηκαν ως "μη συμβατοί" (fit and proper) για τις συγκεκριμένες θέσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις για την κάλυψη του διοικητικού συμβουλίου είχαν γίνει από τον βασικό μέτοχο της Αttica Bank το ΤΣΜΕΔΕ και κατά πληροφορίες έφεραν τη στήριξη του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο ΤΣΜΕΔΕ τις αποφάσεις της, οι οποίες έγιναν σήμερα γνωστές.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος έφεραν τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας να εξετάζει την τοποθέτηση επιτρόπου στην Attica Bank.

Κατά κάποιες πληροφορίες έχει γίνει προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΔΣ της Attica Bank με το ΤΣΜΕΔΕ να προτείνει τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη για την θέση του προέδρου και την Τράπεζα της Ελλάδος να προτείνει τον Θόδωρο Πανταλάκη για τη θέση του CEO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ