ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Αλεξιάδης: Καταστροφολογία τα περί κατάρρευσης των εσόδων

Τρ. Αλεξιάδης: Καταστροφολογία τα περί κατάρρευσης των εσόδων
EUROKINISSI

Καταστροφολογία, χαρακτήρισε τις ειδήσεις που μεταδίδουν ορισμένα μέσα Ενημέρωσης περί δήθεν "κατάρρευσης" των εσόδων και "ενεργοποίησης του κόφτη", ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αλεξιάδης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται περί καταστροφολογίας, και είπε χαρακτηριστικά: "Επειδή θα ακούσετε ειδήσεις ότι δήθεν καταρρέουν τα έσοδα, δεν πάνε καλά, έρχεται ο "κόφτης", καταρρέει ο ΦΠΑ στα νησιά, δεν εισπράττεται τίποτα και δεν παραδίδεται τίποτα, βγήκαν τα προσωρινά στοιχεία του Αυγούστου, σύντομα έρχονται και τα οριστικά, και η μεγάλη έκπληξη θα είναι όταν βγουν και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, όπου απεικονίζουν με σαφήνεια το τι έγινε το καλοκαίρι. Τι λένε τα στοιχεία του Αυγούστου για τα νησιά; Ρόδος 165% πάνω από το στόχο, Σαντορίνη 114%, Μύκονος 170%, Ζάκυνθος 91%,Κέρκυρα 78%. Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, όλη αυτή η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση περί αποτυχίας στα φορολογικά, περί κόφτη και όλα αυτά τα πράγματα, δεν ισχύουν. Αυτό δείχνουν τα νούμερα. Εμείς, όμως, δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες ειδικά για την είσπραξη των μεγάλων ποσών της φοροδιαφυγής".

Επίσης ανέφερε ότι στο οκτάμηνο από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο τα φορολογικά έσοδα προ επιστροφών, έκλεισαν με 522.000.000 ευρώ πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού. Και παρά το γεγονός ότι ο στόχος των επιστροφών για το οκτάμηνο ήταν 1,8 δισ. ευρώ, αυτός ξεπεράστηκε κατά 329.000.000 ευρώ, προκειμένου να εξαντλήσει η κυβέρνηση κάθε δυνατότητα να βοηθηθούν πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στον ανοιχτό στην κοινωνία προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: "Σε μια εποχή που ορισμένα ΜΜΕ εμφανίζουν την κυβέρνηση σαν να κρύβεται, εμείς είμαστε εδώ-ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, οι υπουργοί-και συζητάμε ανοιχτά με την κοινωνία. Οι πολίτες στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν στηρίζεται σε όλο αυτό το μπλοκ εξουσίας που έχουμε απέναντι. Το παλιό πολιτικό σύστημα, σε εκείνη τη μερίδα των ΜΜΕ και των επιχειρηματιών που κατάλαβαν ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν, να πληρώσουν σε πάρα πολλούς τομείς. Όλο αυτό το παλιό σύστημα εξουσίας, που ήθελε με άλλον τρόπο να λειτουργεί, μας πολεμάει και βλέπετε τι δεχόμαστε όλες αυτές τις μέρες ως πίεση, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να υποκύψουμε. Ξέρουμε ότι στηριζόμαστε κυρίως στους πολίτες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ