ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί στο CNN Greece: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά το χρέος

Μοσκοβισί στο CNN Greece: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά το χρέος
wikipedia

Την ξεκάθαρη θέση πως η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα προηγηθούν των τελικών αποφάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας από την Ουάσιγκτον στο CNN Greece.

Αν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος που μετέχει στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ ρωτήθηκε για το που βρίσκονται οι συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ελληνικό χρέος και συγκεκριμένα για το εάν υπάρχει είπε πως πρώτα θα τρέξουν τα προαπαιτούμενα και εν συνεχεία θα εξεταστεί το χρέος.

«Θα συναντήσω τον Τσακαλώτο και θα έχουμε συζητήσεις πρώτα για τις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα Χρειάζεται να κινηθούμε βήμα βήμα για να έχουμε μία παγκόσμια συμφωνία (σ.σ. για το χρέος) που για μένα όλοι θα κερδίσουν: η νίκη θα είναι πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα να είναι πλήρως εφαρμοσμένο, που θα είναι νομίζω ένα πολύ καλό σήμα για τους επενδυτές και την ανάπτυξη, και αν αυτό γίνει, ήτοι τα προαπαιτούμενα και η πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση, τότε μπορούμε να είμαστε θετικοί και για το χρέος. Δεν είμαστε αρνητικοί, η ΕΕ η Επιτροπή κατανοεί αλλά ξανά, η συμφωνία χρειάζεται να είναι παγκόσμια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.

Ερωτηθείς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων και τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος ο Γάλλος Επίτροπος κράτησε ξανά κλειστά τα χαρτιά του.

«Θα έχουμε συζητήσεις όταν συναντηθούμε με τον Τσακαλώτο και τη Λαγκάρντ. Ας εργαστούμε βήμα-βήμα, πρώτα τα προαπαιτούμενα, η δεύτερη αξιολόγηση, η επιτυχία του προγράμματος, τα βήματα ανάκτησης της εμπιστοσύνης, και αυτά θα διαμορφώσουν ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του χρέους, με το ΔΝΤ μέσα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ