ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε «πολιτικό αδιέξοδο» οι θεσμοί για το ελληνικό χρέος

Σε «πολιτικό αδιέξοδο» οι θεσμοί για το ελληνικό χρέος

Για «πολιτικό αδιέξοδο» στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν) και Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) συναντήθηκαν το Σάββατο το πρωί στην Ουάσιγκτον κατά την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και συζήτησαν για την Ελλάδα.

Όσον αφορά στο χρέος και στην διαχείρισή του, το ΜΝΙ μετέδωσε πως στην εν λόγω συνάντηση υπήρξε «πολιτικό αδιέξοδο».Η διαφωνία είναι τόσο μεγάλη που, σύμφωνα με τις πηγές του MNI, οι επικεφαλής των θεσμών σχεδιάζουν να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον το επόμενο διάστημα προκειμένου να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση, το πώς θα κινηθούμε θα διαφανεί τον Δεκέμβριο. Οι συζητήσεις μεταξύ των τεσσάρων θα συνεχιστούν» ανέφερε πηγή του ΜΝΙ.

Δεύτερη πηγή ανέφερε ότι «δεν υπάρχει πλέον χώρα που να πιέζει ιδιαίτερα για την συμμετοχή του ΔΝΤ στην Ελλάδα» και ότι το κύριο πρόβλημα παρουσιάζεται περισσότερο στα κοινοβούλια της Ολλανδίας και της Φινλανδίας παρά της Γερμανίας.

Το γερμανικό πρακτορείο τέλος αναφέρει πως κατά τους θεσμούς το σχέδιο για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στο 2016 είναι μη ρεαλιστικό.

Το CNN Greece είναι σε θέση να γνωρίζει πως το απόγευμα του Σαββάτου το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ είχε συνάντηση στα γραφεία του ΔΝΤ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η οποία ωστόσο δεν ανακοινώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ