ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Τσακαλώτου - Δραγασάκη - Στουρνάρα για αξιολόγηση και χρέος

Συνάντηση Τσακαλώτου - Δραγασάκη - Στουρνάρα για αξιολόγηση και χρέος
Eurokinissi

Η δεύτερη αξιολόγηση, οι αλλαγές στις τραπεζικές διοικήσεις και το θέμα του χρέους απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Τη συνάντηση απασχόλησαν οι διοικητικές αλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική και ειδικά στην πρώτη τράπεζα που οι διαρροές ονομάτων από τη short list οδήγησαν αφενός στην απόσυρση υποψηφίων από τη διαδικασία επιλογής, αφετέρου σε παραιτήσεις στελεχών από την Επιτροπή Επιλογής (nomination committee) του πιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς θα ακολουθηθεί τα επόμενα 24ωρα μια ακόμη πιο εμπιστευτική διαδικασία , ώστε να αναδειχθεί ο νέος CEO έως το τέλος της εβδομάδος (νέος πρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου).

Ομοίως, στην Εθνική Τράπεζα το πρόσωπο που θα καταλάβει τη θέση του προέδρου αναμένεται πως θα οριστικοποιηθεί νωρίτερα από τις 31 Οκτωβρίου.

«Όλοι μιλάνε με όλους υπάρχουν πολλοί παίκτες που ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση, και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση, ερωτηθείς για το χρέος. «Ενημερώσαμε τον κ. Στουρνάρα για την αξιολόγηση», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος τονίστηκε αρμοδίως πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι «προαπαιτούμενο» για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Ο κ. Στουρνάρας θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην οποία αναμένεται να αναφερθεί και σε θέματα σχετικά με την αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ