ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φορτωμένη» προαπαιτούμενα η πρώτη διαπραγματευτική ημέρα

«Φορτωμένη» προαπαιτούμενα η πρώτη διαπραγματευτική ημέρα

Το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου, αλλά και ζητήματα παιδείας, διαφθοράς και ενέργειας θα απασχολήσουν αύριο τις συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα συναντήσεων με τους θεσμούς για αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 10:00 με 11:30 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα εξετάσει με τους θεσμούς ζητήματα σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (EEΣΠ). Μεταξύ 11:30 και 12:00 ο κ. Τσακαλώτος και τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θα συζητήσουν για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου και την πορεία αποπληρωμής τους.

Στις 12:00 με 13:00 θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για να εξετάσει με τους θεσμούς ζητήματα εκπαίδευση, ζητήματα που άπτονται της διαφθοράς θα εξετάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους θεσμούς μεταξύ 16:00 - 17:00. Οι διαπραγματεύσεις της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθούν με τη συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με τους επικεφαλής των θεσμών και η εν λόγω συνάντηση θα διεξαχθεί μεταξύ 17:00 - 18:00.

Να σημειωθεί πως ήδη από σήμερα στο ξενοδοχείο Χίλτον τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών έχουν προπαρασκευαστικές συναντήσεις με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τα οποία ενημερωθήκαν για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2016 και τις βασικές παραδοχές του νέου Προϋπολογισμού.

Ευρύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος έχουν απασχολήσει μεμονωμένες επαφές που έχει ήδη από χθες στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ