ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδρίαση του ESM την Τρίτη για την Ελλάδα

Συνεδρίαση του ESM την Τρίτη για την Ελλάδα

Η εκταμίευση 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα βρεθεί στην ατζέντα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ESM την επόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα εξετάσει την έγκριση της αποδέσμευσης των 1,1 δισ. ευρώ για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας. Αυτό αποτελεί μέρος της δεύτερης δόσης της οικονομικής βοήθειας, η οποία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM στις 17 Ιουνίου 2016.

Μετά τη δήλωση της Ευρωομάδας στις 10 Οκτωβρίου 2016 που αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην εκκαθάριση των καθαρών καθυστερούμενων οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα αξιολογήσει την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Υπεφημερίου στο συνεδρίασή του στις 25 Οκτωβρίου 2016.

«Θετική αξιολόγηση της εκκαθάρισης των καθαρών καθυστερούμενων οφειλών της Ελλάδας από τους θεσμούς θα ανοίξει το δρόμο για το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM να εγκρίνει την περαιτέρω απελευθέρωση των 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα εκταμιευθούν σε ειδικό λογαριασμό για να χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά το ραντεβού με τους uεσμούς δήλωσαν πώς οι εκκρεμότητες με τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα έκλεισαν και οι θεσμοί θα υποβάλλουν στο EuroWorking Group θετική έκθεση για το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ