ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργασιακά, φορολογικά, και εξωδικαστικός συμβιβασμός στην ατζέντα της Κυριακής

Εργασιακά, φορολογικά, και εξωδικαστικός συμβιβασμός στην ατζέντα της Κυριακής

Το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις δεσπόζει από την ατζέντα των επαφών της κυβέρνησης με τους θεσμούς την Κυριακή.

Σήμερα δεν θα υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών διότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μεταβεί στην βελγική πόλη Μπρυζ όπου θα δώσει ομιλία σε φόρουμ που έχει ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Σήμερα άλλωστε έρχεται στην Αθήνα και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή του Ταμείου.

Εκτός από τα εργασιακά στις αυριανές επαφές της κυβέρνησης με τους εκπρόσωπους των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θα τεθεί και το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και οι μισθολογικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων της Κυριακής διαμορφώνεται ως εξής:

  • 11:00- 12:00: Επισκόπηση (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).
  • 12:00- 13:00: Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).
  • 14:00- 15:30: Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).
  • 15:30-17:00: Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).
  • 17:30- 19:00: Αγορά εργασίας (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece συζήτηση θα γίνει αύριο και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 με την κυβέρνηση να επιμένει πως οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα της περιόδου μετά το 2018 θα πρέπει να μειωθούν αισθητά χαμηλότερα του 3,5%, και πιο κοντά στο 2%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ