ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώνεται άμεσα η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ

Ανακοινώνεται άμεσα η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ

Οι Βασίλης Kατσικιώτης, Ερίκ Τουρέ και Δημήτρης Φραγγέτης απαρτίζουν την νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα ονόματα τους αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα μέσα στην εβδομάδα.

Ο κ. Kατσικιώτης θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Τουρέ αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Φραγγέτης μέλος.

Ο διορισμός της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής πλευράς και κανονικά οι διεργασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από τις 18 Οκτωβρίου, όταν και έληξε η θητεία της προσωρινής διοίκησης του ΤΧΣ.

Να σημειωθεί πως ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε χθες στους εκπροσώπους των θεσμών ότι οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών προβλέπεται να έχουν τελειώσει έως το τέλος Οκτωβρίου, κάτι που μέλλει να φανεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει υπάρξει ακόμη πρόσωπο κοινής αποδοχής σε ό,τι αφορά στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και έχει επιτευχθεί συναίνεση μόνο για τον πρόεδρο στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηνικολάου.

Αντίθετα, στην Εθνική η διαδικασία έχει προχωρήσει. Για τη θέση του προέδρου, οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο το Δημήτρη Τσιτσιράγκο του IFC, μέλους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ