ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενέργεια και ειδικά μισθολόγια στο επίκεντρο των θεσμών την Τρίτη

Ενέργεια και ειδικά μισθολόγια στο επίκεντρο των θεσμών την Τρίτη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Eurobank Νίκο Καραμούζη και με τον CEO της τράπεζας Φωκίωνα Καραβία είχαν το πρωί της Τρίτης οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών .

Ακολούθησε συνάντηση των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ESM με τη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και οι αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας και η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα κατά το επικείμενο ανασχηματισμό. Μετά τη συνάντηση του υπουργού Ενέργειας με το κλιμάκιο των θεσμών ο κ. Σκουρλέτης αποχώρησε χωρίς να δώσει καμία πληροφορία για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Σημειώνεται ότι σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα τα προβλεπόμενα παραδοτέα της αξιολόγησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί και η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη των μέτρων που αφορούν την απελευθέρωση της αγοράς αερίου, το τέλος ΕΤΜΕΑΡ, την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ και άλλα τεχνικού χαρακτήρα θέματα.

Ακολούθησε στις 2 συνάντηση με βασικό θέμα τη δημόσια διοίκηση στην οποία κεντρικό θέμα θα είναι τα ειδικά μισθολόγια, με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη να αναμένεται πάντως να ενημερώσει και για τα ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες και τα επίπεδα απασχόλησης στο Δημόσιο που θα προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα οποία θα πρέπει να συνάδουν με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και με την εξασφάλιση φθίνουσας πορείας για τις δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ