ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 14 Νοεμβρίου το νέο ραντεβού με τους θεσμούς για τα εργασιακά

Στις 14 Νοεμβρίου το νέο ραντεβού με τους θεσμούς για τα εργασιακά
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέο ραντεβού για τις 14 Νοεμβρίου έδωσαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και οι επικεφαλής των θεσμών μετά το σημερινό γύρο συναντήσεων.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως συζητήθηκε το θέμα του σχεδιασμού ενός κοινωνικού πλάνου στις επιχειρήσεις, με στόχο να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις καθώς και ο εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου.

Κατά τον ίδιο, οι επόμενες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών θα ξεκινήσουν στις 14 Νοεμβρίου, οπότε και θα επανέλθουν στην Αθήνα, με τις δυο πλευρές να έχουν συμφωνήσει ότι στο μεσοδιάστημα θα ανταλλάξουν κείμενο αρχών ενώ θα υπάρξουν και τηλεδιασκέψεις.

Σε ότι αφορά στην πορεία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, την οποία ζήτησαν εκτάκτως οι θεσμοί να συζητήσουν με τον υπουργό Εργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι ο ίδιος τους ενημέρωσε για την εξέλιξη της ενοποίησης των ταμείων της κύριας ασφάλισης, ενώ είπε πως δεν τέθηκε θέμα μείωσης των συντάξεων.

Την τελευταία ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τα χρηματοπιστωτικά θέματα, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ