ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Who is Who του νέου υπουργού Οικονομίας

Το Who is Who του νέου υπουργού Οικονομίας

Τη θέση του υπουργού Οικονομίας θα αναλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με αναπληρωτή υπουργό τον Αλέξη Χαρίτση και υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του αμερικανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Levy και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και καθηγητής Οικονομικών στην έδρα "Jerome Levy" του Brand College.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης του Εμπορικού Ελλείμματος του αμερικανικού Κογκρέσου ενώ υπήρξε μέλος του υπό-συμβουλίου Διαχείρισης Πόρων του Συμβουλίου Πολιτικής για την Ανταγωνιστικότητα, ενώ έχει καταθέσει σε ακροάσεις της Γερουσίας και τους Βουλής των Αντιπροσώπων. Το φθινόπωρο του 2002 ήταν διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia και κάτοχος MA και PhD στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research των ΗΠΑ.

Το ερευνητικό έργο του κ. Παπαδημητρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χρηματοοικονομική διάρθρωση, τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, την πολιτική της απασχόλησης και τη διανομή εισοδήματος, πλούτου και ευημερίας. Ηγείται της ομάδας μακροοικονομικής μοντελοποίησης του Ινστιτούτου Levy για τη μελέτη και προσομοίωση της αμερικανικής και των διεθνών οικονομιών.

Πολλά άρθρα του περιλαμβάνονται σε επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε δημοσιεύσεις του Ινστιτούτου Levy αναφορικά με την πολιτική της Federal Reserve, τη δημοσιονομική πολιτική, τη χρηματοοικονομική διάρθρωση και σταθερότητα, την ανάπτυξη της απασχόλησης και τη μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ