ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τελεσίγραφο» στο νέο CEO του ΤΧΣ

«Τελεσίγραφο» στο νέο CEO του ΤΧΣ

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το εάν θα αναλάβει ή όχι καθήκοντα διευθύνοντος σύμβουλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ζητήσουν από τον Βασίλη Κατσικιώτη το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η πράξη διορισμού του κ. Κατσικιώτη στη θέση του CEO του ΤΧΣ έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αλλά ο ίδιος δεν έχει αναλάβει καθήκοντα. Αντί αυτού επικαλείται σε συνεντεύξεις του πως δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του η κυβέρνηση και πως δεν του έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της αποζημίωσης και της κάλυψης των εξόδων επαναπατρισμού της οικογένειάς του.

Πηγές του Ευρωσυστήματος εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια με τη στάση του κ. Κατσικιώτη αποσαφηνίζοντας πως ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου η Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τους είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπήρχε η δυνατότητα επιπλέον πακέτου οικονομικών παροχών πέραν του καθορισμένου, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο επιλεγείς CEO του ΤΧΣ το είχε «πλήρως αποδεχτεί».

Πλέον θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση εγείρουν ερωτήματα για τις επιδιώξεις και την ευθυκρισία του κ. Κατσικιώτη η υποψηφιότητα του οποίου στηρίχθηκε κυρίως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Εκφράζεται δε απορία από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών γιατί σε δημόσιες συνεντεύξεις του ο Έλληνας τραπεζίτης εμφανίζεται λάβρος εναντίον της κυβέρνησης.

Το θέμα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, καθώς το ΤΧΣ αναμένεται να κοινοποιήσει το ΦΕΚ διορισμού και το νόμο του Ταμείου στα αγγλικά και στα ελληνικά στον κ. Κατσικιώτη ζητώντας του να τοποθετηθεί άμεσα είτε για το χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του, είτε για την παραίτησή του από την εν λόγω θέση.

Να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ είναι πλήρως λειτουργική, καθώς οι αποφάσεις «τρέχουν» από τον αναπληρωτή CEO Eric Henri Paul Tourret και το Δημήτρη Φραγγέτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ