ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καλύτερη προετοιμασία» για την Γενική Συνέλευση στην Εθνική αποφάσισε το ΤΧΣ

«Καλύτερη προετοιμασία» για την Γενική Συνέλευση στην Εθνική αποφάσισε το ΤΧΣ

«Το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) συνεχίζει να εξετάζει τα εναλλακτικά σενάρια για την Εθνική Τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Με τον τρόπο αυτό πηγές του ΤΧΣ επικοινώνησαν το αποτέλεσμα της τρίωρης συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου για την Εθνική.

Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι κύκλοι του ΤΧΣ ανέφεραν πως τα μέλη του 9μελους Γενικού Συμβουλίου δεν καλούνταν να εγκρίνουν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, καθώς αυτό έχει ήδη αποφασιστεί, αλλά το περιεχόμενο του σχετικού αιτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece μέλη του Γενικού Συμβουλίου ζήτησαν σήμερα να υπάρξει πρόσθετος χρόνος προετοιμασίας της διαδικασίας και να μην προκηρυχτεί άμεσα η Γενική Συνέλευση χωρίς να έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες της Διοίκησης που θα καρατομηθεί κατά την προσεχή ΓΣ.

Έτσι, επικοινωνιακά παρέμεινε να αιωρείται η απειλή για μελλοντική σύγκληση, κάτι που μερικώς εκθέτει το ΤΧΣ ως βασικό μέτοχο της Εθνικής.

Να τονιστεί πως οι παρατηρητές της ΕΚΤ και της Κομισιόν στο ΤΧΣ παρενέβησαν σήμερα ζητώντας να μην υπάρξει γενική συνέλευση, αλλά τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά επέμειναν στην απόφαση αυτή.

Πλέον ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής θα έχει από αύριο επικοινωνία με όλα τα ξένα μέλη του Γενικού Συμβουλίου προκειμένου να τα ενημερώσει για το είδος της προετοιμασίας που έχει ήδη γίνει ώστε να αντικατασταθεί άμεσα και χωρίς παρενέργειες η τρέχουσα Διοίκηση της Εθνικής.

Κάποιοι πάντως διαπιστώνουν πως η αλληλογραφία για το θέμα της σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική Τράπεζα που είχε ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τον Ρόλφ Kλούγκ, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΕΚΤ, στέλεχος του SSM, με τη μεσολάβηση του Έλληνα παρατηρητή της ΕΚΤ στο ΤΧΣ «φρέναρε» τις οποίες αποφάσεις στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο.

Λιγότερο στο σημερινό «άγονο» αποτέλεσμα συνέβαλε η δήλωση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών της τράπεζας πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εξομάλυνσης της σχέσης της Εθνικής το Ταμείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ