ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Πρέπει να δούμε ξανά το θέμα των κατασχέσεων για χρέη άνω των 500 ευρώ

Παπανάτσιου: Πρέπει να δούμε ξανά το θέμα των κατασχέσεων για χρέη άνω των 500 ευρώ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να ανέβει το όριο στις κατασχέσεις που βρίσκεται στα 501 ευρώ, καθώς, όπως είπε, μέσα στην κρίση έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που χρωστούν.

«Οφείλουμε να δούμε τα όρια, αν θα είναι στα 501 ευρώ ή σε κάποιο μεγαλύτερο ποσό» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε ότι πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση κάποιος που είναι μακροχρόνια άνεργος, από κάποιον που ενώ μπορεί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

«Νομίζω ότι αρκετά έχει πληρώσει ο λαός μας, δεν σηκώνει περισσότερα πράγματα. Εμείς σαν κυβέρνηση αυτό που προσπαθούμε είναι να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, σε αυτά που υπογράψαμε αλλά μέχρι εκεί, όχι περισσότερο. Καλυτέρευση θέλουμε να κάνουμε σε κάποια πράγματα και όχι να προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα όπως μπορεί να ζητούν κάποιες πλευρές των δανειστών» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τους αυτόματους συμψηφισμούς σημείωσε ότι θα συνεχιστούν από το 2017, ενώ συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να είναι πιο εκτεταμένοι, καθώς εξελίσσονται τα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να μην έχουμε τις γνωστές ουρές στις εφορίες.

Για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου τόνισε ότι έχουν γίνει ήδη κάποιες αλλαγές και πρόσθεσε ότι είναι σχεδόν έτοιμο το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Θα έχουμε κάτι πιο ευνοϊκό για τους ορεινούς δήμους και θα γίνει πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του θα έχει ανοίξει η εφαρμογή», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ