ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Μην περιμένετε μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ντάισελμπλουμ: Μην περιμένετε μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Περισσότερο στην Ιταλία, παρά στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών προσγείωσε τις προσδοκίες λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αναμένονται σήμερα σχετικές αποφάσεις. «Δεν θα υπάρξει σήμερα μια συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς για το εάν η εξέλιξη του Ιταλικού δημοψηφίσματος αποτελεί απειλή για τις ιταλικές τράπεζες, το ευρώ και το Ευρωσύστημα ο Ντάισελμπλουμ εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα σε σχέση με την Παρασκευή και πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρίση στην Ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως μερικές ιταλικές τράπεζες έχουν ζητήματα, αλλά όχι ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας. Ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε πάντως πως η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ