ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: «Εντός μνημονιακού πλαισίου οι παροχές»

Τσακαλώτος: «Εντός μνημονιακού πλαισίου οι παροχές»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Εντός μνημονιακού πλαισίου» χαρακτήρισε τις παροχές που κάνει η κυβέρνηση σε συνταξιούχους και νησιώτες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κληθείς να σχολιάσει την είδηση για πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του Eurogroup για το ότι οι παροχές κρίνονται μη συμβατές από τους θεσμούς ο κ. Τσακαλώτος παρέπεμψε στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.

«Θα ψηφιστεί αύριο με ονομαστική ψηφοφορία. Εκεί θα εξηγήσουμε ότι είναι εντός μνημονιακού πλαισίου», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος θα μεταβεί την Πέμπτη στο Βερολίνο όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ρόζα Λούξεμπουργκ, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, πρόκειται να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στην γερμανική πρωτεύουσα. Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν πως δεν έχει οριστεί συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να κανονιστεί.

Σε σχέση με τη σημερινή συζήτηση με τους θεσμούς στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είπε πως σημειώθηκε αρκετά μεγάλη σύγκληση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και πως οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν σε τεχνικό επίπεδο. Για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είπε πως έγινε ενημέρωσε και δεν διαπιστώθηκαν εκκρεμότητες.

Το αυριανό πρόγραμμα των συναντήσεων κυβέρνησης και θεσμών περιλαμβάνει την απελευθέρωση αγορών προϊόντων και υπηρεσιών και θέματα της ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ