ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκ. Τσακαλώτος για εξαγγελίες Τσίπρα: Ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές

Ευκ. Τσακαλώτος για εξαγγελίες Τσίπρα: Ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε τους δανειστές εκ των προτέρων, ομολόγησε, σύμφωνα με το Der spiegel ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συναντήσεις που είχε στο Βερολίνο.

«Η Ελλάδα παραδέχεται ότι υπήρξε σφάλμα επικοινωνίας για τις παροχές», είναι ο τίτλος σε σημερινό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Spiegel.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνάντηση το πρωί της Παρασκευής παραδέχθηκε ότι υπήρξε λάθος.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι υπήρξε έλλειψη συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να ενημερώσει τους δανειστές για τη χρηματοδότηση των παροχών, στις οποίες, όπως είπε, μπορεί, βέβαια, να ανταποκριθεί χωρίς πρόβλημα η Ελλάδα».

Επίσης, τονίζεται ότι «το σφάλμα επικοινωνίας αιτιολογείται με το ότι υπήρχε πίεση χρόνου» με την επισήμανση ότι «οι πρόσθετες δαπάνες θα έπρεπε να προσμετρηθούν στον προϋπολογισμό του 2016».

SPIEGEL

ΔΗΜΟΦΙΛΗ