ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΔΝΤ μετά την καταδίκη της Κρ. Λαγκάρντ

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΔΝΤ μετά την καταδίκη της Κρ. Λαγκάρντ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει «σύντομα» για να συζητήσει την καταδίκη νωρίτερα σήμερα της Γενικής Διευθύντριας του θεσμού Κριστίν Λαγκάρντ για «αμέλεια» από τη γαλλική δικαιοσύνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του θεσμού, Τζέρι Ράις.

Το ΔΣ του ΔΝΤ, στο οποίο εκπροσωπούνται τα 189 κράτη μέλη του και έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του το πρόσωπο της Λαγκάρντ, «αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σύντομα για να εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις» στην υπόθεση, είπε ο Ράις χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον σήμερα θα γίνει η πρώτη ενημέρωση του Δ.Σ. για την υπόθεση, αλλά ουδείς γνωρίζει εάν θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Και οι Financial Times μετέδωσαν πως η απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου μπορεί να μην οδηγήσει στην παραίτηση της κ. Λαγκάρντ από την κορυφή του Ταμείου. Το Συμβούλιο έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο καταδίκης της, ενώ άνθρωποι κοντά σε μεγάλους μετόχους του Ταμείο λένε πως αν δεν υπάρξει ποινή φυλάκισης και με την στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης, η κα Λακγάρντ πιθανότατα θα κρατήσει τη θέση της.

H γαλλική κυβέρνηση πάντως, σε ανακοίνωση λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην κ. Λαγκάρντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ