ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θάνος Κατσάμπας: Τον Ιούνιο οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Θάνος Κατσάμπας: Τον Ιούνιο οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Την εκτίμηση πως οι τελικές αποφάσεις για το ελληνικό προγράμμα θα ληφθούν τον Ιούνιο, εκφράζει μιλώντας στο CNN Greece o Θάνος Κατσάμπας πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τον έμπειρο οικονομολόγο η διαπραγμάτευση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι κανείς δεν υποχωρεί από τις θέσεις του για το ύψος της δημοσιονομικής προσαρμογής και το βαθμό ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Κατσάμπας θεωρεί πως δεν θα υπάρξει επιστροφή του ΔΝΤ στο ελληνικό προγράμμα τους επόμενους 3 μήνες, ενώ χαρακτηρίζει εντυπωσιακό το γεγονός της δημοσιοποίησης της αντιπαράθεσης ΔΝΤ και Κομισιόν για τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2018.

Ο ίδιος θεωρεί πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα στρέψουν την Μέρκελ πιο δεξιά και θα εντείνουν τις γερμανικές πιέσεις για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο προγράμμα.

Τέλος, ο κ. Κατσάμπας ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί προτεραιότητα του Ντόναλντ Τράμπ και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να αναμένεται ανάμιξη των ΗΠΑ στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ