ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίστη Σταθάκη για συμφωνία με κουαρτέτο μέχρι το Σάββατο

Πίστη Σταθάκη για συμφωνία με κουαρτέτο μέχρι το Σάββατο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πεποίθησή του για σύναψη συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο, η οποία θα έχει θετική επίδραση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της πεντάωρης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών το βράδυ της Τετάρτης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ύπαρξη καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές και για προσέγγιση η οποία διαπιστώθηκε σε όλα τα ζητήματα.

Σε περίπτωση συμφωνίας αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα το EuroWorking Group, προκειμένου να την επικυρώσει και να εγκρίνει παράλληλα την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ ενώ, η νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να γίνει αμέσως μετά.

Ο υπουργός ρωτήθηκε για το "καυτό" θέμα των κόκκινων δανείων και για το εάν έχει τεθεί όριο στις 180.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς με τον κ. Σταθάκη να ανέφερει ότι από την κυβέρνηση έχουν τεθεί προτάσεις για το ζήτημα αυτό και πως εξετάζονται συμπληρωματικές λύσεις για το θέμα.

Στις διαπραγματεύσεις επιχειρείται να βρεθεί λύση στα "αγκάθια" της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, που αφορούν στα "κόκκινα" δάνεια, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ