ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Παπανάτσιου: Έτσι θα αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ

Κ. Παπανάτσιου: Έτσι θα αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, επισημαίνοντας ότι θα είναι εργαλείο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

«Θα δούμε από τα στοιχεία του περιουσιολογίου τι μπορούμε να κάνουμε για να αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ με το ΦΜΑΠ" είπε η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε πάντως, ότι δεν θα μπει κανένας νέος φόρος λόγω της εφαρμογής του περιουσιολογίου το οποίο είναι εργαλείο όπως ανέφερε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τόνισε ότι η μείωση του αφορολόγητου αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι «δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο καθόλου και αυτό είναι δέσμευση».

Επίσης, η Κατερίνα Παπανάτσιου, απέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 14% και διαμήνυσε πως «δεν υπάρχει φορολογικό θέμα στην συγκεκριμένη αξιολόγηση».

Η υφυπουργός Οικονομιών ξεκαθάρισε πως για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα τέταρτου μνημονίου και σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα εάν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να παραμείνει όπως είναι και σήμερα ως τεχνικός σύμβουλος.

Η κ. Παπανάτσιου συνέστησε στους πολίτες να κρατούν τις αποδείξεις, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά («μέχρι να δούμε πως θα εφαρμοστεί το μέτρο»), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το χτίσιμο του αφορολόγητου και ειδικά τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ που δεν είναι στο όνομα των φορολογουμένων είπε ότι το σύστημα φέτος δεν θα μπορέσει να τους δεχτεί.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι επαγγελματίες υποχρεούνται να έχουν μηχάνημα POS μέχρι το καλοκαίρι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ