ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Eργαζόμαστε εντατικά για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Κομισιόν: Eργαζόμαστε εντατικά για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό τόνισε την Τρίτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για οικονομικά θέματα, Αννίκα Μπράιντχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης του ΔΝΤ για το άρθρο 4. Η προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους για να γίνει αυτό πραγματικότητα», ανέφερε η κ. Μπράιντχαρτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Ερωτηθείσα κατά πόσο η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αναγκαία επανέλαβε πως ο κανονισμός του ESM προβλέπει τη συνεργασία με το Ταμείο «όπου είναι δυνατό», ωστόσο, το ΔΝΤ τον περασμένο Δεκέμβριο επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιό του τη συμφωνία ενός τρίτου προγράμματος με την Ελλάδα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες εντός του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, η ίδια σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να πιστεύει πως οι συμφωνίες που εφαρμόζει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος είναι «αξιόπιστες και φιλόδοξες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ