ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία Τσακαλώτου - Φλαμπουράρη για το Ελληνικό

Συνεργασία Τσακαλώτου - Φλαμπουράρη για το Ελληνικό
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεργασία με βασικό θέμα το Ελληνικό είχαν σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν πως κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών εξετάσθηκε το θέμα του Ελληνικού, χωρίς ωστόσο να παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και ψηφίστηκε στη Βουλή η αναθεωρημένη σύμβαση αγοραπωλησίας για το Ελληνικό, δεν έχει συμβεί παρά ελάχιστη πρόοδος.

Το μοναδικό μέχρι τώρα βήμα αφορούσε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα να γίνει καζίνο στο Ελληνικό. Αλλά ακόμη αγνοείται ο σχετικός διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τα λοιπά, δεν έχει ακόμη στελεχωθεί το Γραφείο Ελληνικού που είναι επιφορτισμένο να τρέξει και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθεί η επένδυση.

Ακόμη, δεν έχουν απομακρυνθεί από την έκταση οι δημόσιες και άλλες υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτήν ούτε έχει αδειάσει ο χώρος από τους πρόσφυγες.

Επίσης δεν έχει εγκριθεί ακόμη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι απαραίτητη, καθώς προέκυψε ξαφνική εμπλοκή με δασικά θέματα. Αν και στα πενήντα χρόνια που λειτουργούσε ο χώρος ως αεροδρόμιο τέτοια ζητήματα δεν είχαν τεθεί ποτέ, εντούτοις το αρμόδιο Δασαρχείο, του Πειραιά, προσφάτως ανακοίνωσε πως εξετάζει ποιες εκτάσεις θα πρέπει να κηρυχθούν δασικές και ποιες όχι.

Χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν μπορεί να κατατεθεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπλασης (master plan) του ακινήτου. Το σχέδιο δηλαδή που θα προβλέπει επακριβώς τι και σε ποιο σημείο θα ανεγερθεί εντός της έκτασης, και το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση, προκειμένου 11 συναρμόδιοι γενικοί γραμματείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, και εν συνεχεία να συνταχθεί το Προεδρικό Διάταγμα, που τελικά θα κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ