Moody’s: Αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα
Αυξημένη πλέον εμφανίζεται η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολογήσεων Moody’s, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες του οίκου, αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, το ρίσκο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μεγαλώνει, δεδομένου του αυξανόμενου πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση η οποία διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Οι πρόωρες εκλογές πιθανώς να φέρουν μια νέα, συντηρητική, κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα πληγεί ξανά από τη παρατεταμένη αβεβαιότητα, την στιγμή που είχε αρχίσει να περνά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», σημειώνεται σχετικά.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ως τον Ιούλιο δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει δόσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της, αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία εισέλθουν στην τελική ευθεία.
SPONSORED
Ινδικό φορτηγό πλοίο βυθίστηκε μετά από επίθεση με drone στα ύδατα του Ομάν
18:47
Αυτοκίνητο εμβόλισε πορεία φοιτητών στη Σερβία - Παρέσυρε διαδηλωτές
18:37
Τραμπ: Ο Σι με διαβεβαίωσε ότι η Κίνα σταματά να στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ιράν
18:28
Στο νοσοκομείο με στηθάγχη η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα
18:22