ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Die Welt: «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ»

Die Welt: «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ»

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», τιτλοφορείται δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο μιλάει για τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας η επικεφαλής του ΔΝΤ δεσμεύθηκε για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη Die Welt, η οποία επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές, πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου και της επικεφαλής του Ταμείου, Λαγκάρντ, η οποία και υποσχέθηκε στη Μέρκελ πως θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα και ειδικότερα δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, όσον αφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συμφωνήθηκε να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν το 2018, ήτοι έναν χρόνο μετά από τις γερμανικές εκλογές, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα σχολιάζει πως «εάν αληθεύει η παραπάνω πληροφορία, το ΔΝΤ αγοράζει, για ακόμη μία φορά, χρόνο».

Πάντως, από την πλευρά του, το ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε τις εν λόγω πληροφορίες, διαμηνύοντας πως η στάση του είναι αμετάβλητη, ότι δηλαδή χρειάζονται σκληροί όροι για την Ελλάδα και μια «ακριβή» ελάφρυνση χρέους για τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Αντίστοιχες δηλώσεις έγιναν από εκπρόσωπο του ΔΝΤ και προς το CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ