ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις Εφορίες με τα...κασκόλ

Στις Εφορίες με τα...κασκόλ

Μπορεί οι φορολογούμενοι να περίμεναν από τον Οκτώβριο του 2016 να ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και αυτή να άνοιξε στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι εφοριακοί.

Στα γνωστά προβλήματα των φορολογικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινή τους λειτουργία (έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνική υποδομή, μηχανοργάνωση, αναλώσιμα υλικά κλπ) έχει προστεθεί και η έλλειψη θέρμανσης.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς των εφοριακών καταγγέλουν τη λειτουργία μεγάλου αριθμού υπηρεσιών χωρίς θέρμανση και τη ύπαρξη απαράδεκτων και επικίνδυνων συνθηκών για εργαζομένους και φορολογούμενους.

Όπως αναφέρουν είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ίδιοι καταγγέλουν πως οι μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.

"Επενδύουν για την επίλυση του προβλήματος στην έλευση του καλοκαιριού", καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής Κυκλάδων.

Ως πρώτη αντίδραση στην "απαράδεκτη" - όπως λένε- αυτή κατάσταση οι εφοριακοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό υπηρεσιών που για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούν χωρίς θέρμανση. Συγκεκριμένα προγραμματίζονται αρχικά κινητοποιήσεις για την Δευτέρα 20.2.2017 στη Δ.Ο.Υ Αγίων Αναργύρων και για την Τρίτη 21.2.2017 στη Δ.Ο.Υ Καλλιθέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ