ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ την Τετάρτη

Συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ την Τετάρτη

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί την επόμενη Τετάρτη με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος οι κ.κ. Μέρκελ και Λαγκάρντ «θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα στο πλαίσιο της Γερμανικής προεδρίας της Ομάδος των 20 (G20)».

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Γερμανία επιμένει πως είναι ουσιαστικής σημασίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Πάντα λέγαμε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη» δήλωσε.

Σχετικά με την πρόοδο των συζητήσεων στη δεύτερη αξιολόγηση και τις προσδοκίες για το επικείμενο Eurogroup η εκπρόσωπος ανέφερε: «Ακούμε για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στους θεσμούς και για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.«Έχουμε σύγκλιση. Όμως δεν έχουμε προχωρήσει τόσο τεχνικά ώστε τη Δευτέρα να μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε.

Πρέπει να σημειωθεί πως το ΔΝΤ θέτει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ως προϋπόθεση για να εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα χρηματοδοτικά, κάτι που το Ταμείο ξεκαθαρίζει διαρκώς. Η Γερμανία αντιτάσσεται στο ενδεχόμενο αυτό καθώς δεν θέλει προεκλογικά να κάνει υποχωρήσεις για το ελληνικό χρέος και πρεσβεύει το δόγμα πως η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχτεί μέσα από τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο του ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους

Die Welt: «Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ